0 Items

Venezia (ALLEEN NOG IN DE BOEKHANDEL VERKRIJGBAAR)

Serge Simonart

Niet meer te bestellen

Prijs: 
€ 35,95
  (incl. verzendingskosten)

Uw boeken worden binnen vier werkdagen verzonden.
  • 24 x 16,3 cm
  • 192 bladzijden
  • Hardcover
  • Quadrichromie
  • ISBN 978 94 9208 109 4Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom

Serge Simonarts melancholische ode aan
de mooiste stad op aarde


“Elke dag informeert een nerveuze reiziger die voor het eerst de dogestad bezoekt naar de weg naar zijn hotel. ‘De kortste of de mooiste?’, hoorde ik de conciërge van Hotel Des Bains ooit vragen. De toerist die voor de mooiste weg koos, dwaalt nog steeds rond. Dit is een uniek fotoboek om in te verdwalen.”

— Serge Simonart


Er bestaan al duizend banale reisgidsen en fotoboeken over Venetië. In dit tijdperk van downloaden en Google heeft enkel een origineel, tactiel hebbeding bestaansrecht. Daarom is dit een zintuiglijk boek boordevol Veneziana: 19de-eeuwse foto’s van Ongania, gravures, handgekleurde dia’s van de magische lantaarn, antieke prentkaarten, 18de-eeuwse brieven, oude bagagelabels op verweerde koffers, gouden dukaten uit de 18de eeuw, antiquarische erotica, lakzegels, maskers, uitnodigingen voor carnavalbals...

Dit boek is geen reisgids of wandeling-met-tips, maar wel een sfeervolle pelgrimstocht langs mythische plekken. Dit boek wasemt mist en mysterie uit, en ziet eruit zoals deze mirakelstad: een glamoureuze, elegante ruïne, als was het de facsimile van een waardevol boek uit 1895.              

Met tekst door Serge Simonart en geïllustreerd met tientallen authentieke foto’s en documenten. 

Het boek bij de radioreeks op Klara.