0 Items

VDB – De biografie OPNIEUW VERKRIJGBAAR)

Stijn Vanderhaeghe

Prijs: 
€ 29,95
  (incl. verzendingskosten)

Uw boeken worden binnen vier werkdagen verzonden.
  • 22 x 15 cm
  • 304 bladzijden
  • Hardcover
  • Nederlandstalige editie
  • Quadrichromie
  • ISBN 978 94 9267 737 2Zoom
Zoom
Zoom
Zoom

De ultieme biografie van Frank Vandenbroucke, met de medewerking van zijn ouders en familie
 

In 2019 is het tien jaar geleden dat Frank Vandenbroucke, kortweg VDB, overleed in mysterieuze omstandigheden in Senegal. Zijn legende is al die jaren verder blijven leven.

Deze officiële biografie vertelt het onwaarschijnlijke verhaal van een getalenteerd kind uit Ploegsteert dat vanaf het midden van de jaren negentig uitgroeide tot de illustere Il bimbo d’oro ofte ‘Het gouden jongetje’. Zowel op als naast de koersfiets was Frank Vandenbroucke een fenomeen dat tot de verbeelding sprak. En dat is hij nog altijd, bijna tien jaar na zijn veel te vroege dood.

Voor het eerst verlenen Jean-Jacques Vandenbroucke en Chantal Vanruymbeke, de ouders van Frank, hun volledige medewerking aan een boek over het turbulente levensverhaal van hun enige zoon, die ze bij leven eigenlijk al meerdere keren verloren. Nooit eerder werd de steile klim en de tragische val van ’s lands meestbesproken coureur van de afgelopen kwarteeuw op een dergelijke manier gereconstrueerd: openhartig maar respectvol.

Met bijzondere aandacht voor VDB’s opmerkelijke jeugdjaren, met unieke getuigenissen van echte intimi, met tal van nieuwe feiten over zijn ups en downs, en met tientallen nooit eerder verschenen foto’s uit het rijke familiearchief. VDB Forever!
 

Auteur Stijn Vanderhaeghe (1977) schreef onder meer boeken over de Ronde van Vlaanderen,  Ivo Van Damme, de Rode Duivels en de Belgische groenetruiwinnaars.