0 Items

Sven Nys. Kannibaal
van het veld (UitVERKOCHT)

Thijs Delrue en Michel Wuyts

Niet meer te bestellen

Prijs: 
€ 24,95
  (incl. verzendingskosten)

Uw boeken worden binnen vier werkdagen verzonden.
  • 28 x 22 cm
  • 176 bladzijden
  • Softcover
  • Quadrichromie
  • ISBN 978 94 9208 157 5Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom

Twintig jaar aan de top: het officiële afscheidsboek van Sven Nys

“Ook al is veldrijden maar iets heel lokaals op de wereldkaart, toch haal ik er veel voldoening uit dat ik er deel van mag uitmaken en mensen in vervoering kan brengen. Het lawaai van de toeschouwers maakt crossen alleen maar leuker. Als het volume de hoogte ingaat door wat jij op je fiets aan het presteren bent, dan krijg je een kick. Dat is een gevoel dat ik zal onthouden tot mijn laatste dag, en dit boek draag ik dan ook met veel plezier op aan al mijn supporters.”

Sven Nys

In maart 2016 wordt een tijdperk afgerond. Een tijdperk van bijna twee decennia waarin één atleet zijn sport zodanig domineerde dat hij er het gezicht van werd: Sven Nys.

Toen Nys als belofte zo behendig over de balkjes sprong op het WK in München, greep hij de ingedommelde Vlaamse veldritliefhebbers bij het nekvel, om ze vervolgens jarenlang naar de zompige of zanderige velden te lokken of aan de buis te kluisteren. Dankzij Nys en de talloze duels die hij uitvocht met rivalen van alle generaties bereikte de populariteit van het veldrijden ongekende hoogten.

Met het einde van zijn carrière in zicht blikt Nys terug op zijn jaren als veldrijder en mountainbiker. Aan de hand van twintig sleutelmomenten, die hij zelf zorgvuldig selecteerde, reconstrueert hij zijn evolutie van technisch beslagen crosser tot fysieke alleskunner en meestertacticus. Met een voorliefde voor heroïsche weersomstandigheden, verbluffende inhaalraces en zinderende finales.

Maar hij gaat in dit boek ook de ontgoochelingen niet uit de weg, want die pijnlijke momenten hebben de bedeesde, stressgevoelige jongen evengoed gekneed tot de welbespraakte, evenwichtige voorbeeldprof die wordt bewonderd van Baal tot de Koppenberg, en zelfs tot aan de overkant van de grote plas.

Met tientallen schitterende actiebeelden en een inleiding door Michel Wuyts.