0 Items

Onze vissers – Het DNA van Het Zilte Leven (ENKEL NOG IN DE BOEKHANDEL VERKRIJGBAAR)

Ineke Steevens, Martin Heylen e.a.

Niet meer te bestellen

Prijs: 
€ 39,50
  (incl. verzendingskosten)

Uw boeken worden binnen vier werkdagen verzonden.
  • 21 x 14,5 cm
  • 488 bladzijden
  • Hardcover
  • Quadrichromie
  • Nederlandse editie
  • ISBN 978 94 9208 165 0Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom

Ultiem eerbetoon aan de Belgische visser


De visserij in ons land is in volle evolutie, waarbij veel van de typische zeevisserscultuur aan het verdwijnen is. Dit boek wil het erfgoed en de ziel van deze visserscultuur blijvend vastleggen, met een diep respect voor de weinige vissers die er nog zijn en voor de vele die er zijn geweest.

Met tientallen historische ongeziene foto’s, objecten en een selectie van de beste beelden die ooit van Belgische vissers gemaakt werden, voorzien van verhelderende commentaar en sprankelende anekdotes.

Anne-Katrien Lescrauwaet en Jan Seys (VLIZ) geven een uitgebreide geschiedenis van de Belgische zeevisserij vanaf 1830. Martin Heylen stelt zichzelf op als een bewonderende observator die de zee beschouwt als een onbereikbare geliefde, en fotograaf Stephan Vanfleteren keek oude én jonge vissers in de ogen.

Onze vissers bevat daarnaast een originele cd, Piekenoas, met daarop zes klassieke zeemansliederen gebracht door Smory & de visschers: Roland Van Campenhout, Luc Dufourmont, Matthias Debusschere & Ace Zec.

Het boek bij de tentoonstelling Engelen van de zee in NAVIGO-Nationaal Visserijmuseum in Oostduinkerke vanaf 25 juni 2016.