0 Items

Merckx 69 (UITVERKOCHT)

Tonny Strouken & Jan Maes

Niet meer te bestellen

Prijs: 
€ 19,95
  (incl. verzendingskosten)

Uw boeken worden binnen vier werkdagen verzonden.
  • 33 x 29 cm
  • 180 bladzijden
  • Bichromie
  • Hardcover
  • ISBN 978 94 9137 680 1Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom

Beleef het wonderjaar 1969 in het wiel van Eddy Merckx.

Ter gelegenheid van de 69ste verjaardag van Eddy Merckx keren wielerfotograaf Tonny Strouken en auteur Jan Maes terug naar 1969, het jaar dat zonder enige twijfel het mooiste uit de carrière van Belgiës grootste kampioen was. Nooit was zijn dominantie groter, nooit verpletterde hij zijn tegenstanders met zo veel overmacht. Toch overschaduwden twee gebeurtenissen deze alleenheerschappij: zijn zware valpartij in Blois en ‘het dopinggeval’ in Savona.

 In twaalf originele brieven aan Eddy Merckx blikt Jan Maes terug op evenveel scharniermomenten van dit unieke jaar.

 In 1968 en 1969 reed Tonny Strouken dagen- en wekenlang mee met Eddy Merckx, en uit zijn uitgebreide archief werden speciaal voor deze uitgave de sterkste beelden geselecteerd. Merckx 69 biedt voor het eerst een blik op deze ongepubliceerde schat aan beelden in het wiel van de Kannibaal.

 

Fotograaf Tonny Strouken (1936) reisde in zijn lange carrière de wereld rond in opdracht van alle grote dagbladen en sportmagazines. Hij behaalde diverse internationale fotografieprijzen en werd in 1998 benoemd tot ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Auteur Jan Maes (1964), een merckxist in hart en nieren, werkte mee aan de bestsellers Merckxissimo, Merckx 525 en Mannen tegen Merckx.

 

 

 

 


Publicaties in dezelfde reeks
Merckx 69 Limited Edition  

Merckx 69 Limited Edition (UitverKOCHT)

Tonny Strouken & Jan Maes