0 Items

HERMAN 68 (UITVERKOCHT)

Mark Uytterhoeven

Niet meer te bestellen

Prijs: 
€ 9,95
  (incl. verzendingskosten)

Uw boeken worden binnen vier werkdagen verzonden.
  • Softcover met flappen
  • 20 x 16 cm
  • 160 bladzijden
  • ISBN 978 94 9137 601 6

Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom

Wielerkampioen Herman Vanspringel vierde op 14 augustus 2011 zijn 68ste verjaardag: meer dan tijd om zijn sportieve erfenis voor het nageslacht veilig te stellen. Dat gebeurt in een prachtig werk van zijn vriend en supporter Mark Uytterhoeven, HERMAN 68.

1968 is in alle opzichten een wonderlijk jaar. Philip Blaiberg krijgt een nieuw hart, Joeri Gagarin trekt de ruimte in, Martin Luther King heeft een droom en sterft, tweevoudig wereldkampioen F1 Jim Clark verongelukt, Dick Fosbury vindt het hoogspringen opnieuw uit in Mexico, de Praagse Lente, de vlucht naar de maan, de Gouden Schoen van Lon Polleunis.

Maar 1968 is ook het jaar van Herman Vanspringel, en niet alleen omdat hij de Ronde van Frankrijk met 38 seconden verschil verliest van Jan Janssen. Herman Vanspringel domineert het wielerjaar 1968. Hij wint de Omloop van Vlaanderen, wordt tweede in Parijs-Roubaix achter Eddy Merckx, strandt op een zucht van de wereldtitel in Imola en dus ook van winst in de Tour. Bovendien toont hij zich de beste in de Ronde van Lombardije. Vanspringel is de regelmatigste renner van het seizoen en wint de prestigieuze Superprestige Pernod. Hij gaat Felice Gimondi en Tourwinnaar Jan Janssen vooraf. Het wielerseizoen 1968 wordt al te vaak teruggebracht tot de Ronde van Frankrijk van dat jaar. Ten onrechte.

Televisie-icoon Mark Uytterhoeven, oerfan en vriend van Herman Vanspringel, brengt hem in dit boek een verdiend eerbetoon. Uytterhoeven presenteerde onder meer 'Het huis van wantrouwen', 'Tien voor taal', 'Morgen maandag', 'Alles kan beter', 'De laatste show' en 'De fiets van Pavlov'.

Met 'Herman 68' keert de chef sport van 'De laatste show' terug naar twee van zijn eerste liefdes: de sportjournalistiek en Herman Vanspringel. Hij praat in het boek met de zes zussen en drie broers van Herman, schrijft kortverhalen over persoonlijke ervaringen met de wielerkampioen en overloopt de sportieve momenten uit zijn topseizoen.

Bovendien wordt u ook nog eens ondergedompeld in de sfeer van dat wonderlijke jaar 1968.