0 Items

Wim Vanlessen – Dancer (ENKEL NOG IN DE BOEKHANDEL VERKRIJGBAAR)

Michael James Gardner

Niet meer te bestellen

Prijs: 
€ 45,00
  (incl. verzendingskosten)

Uw boeken worden binnen vier werkdagen verzonden.
  • 26,5 x 21 cm
  • 208 bladzijden
  • Hardcover
  • Quadrichromie
  • Engelstalige editie
  • ISBN 978 94 9267 773 0

Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom

De mens achter de danser in Wim Vanlessen, jarenlang 
principal dancer bij Ballet Vlaanderen


Ballet is een spiegel waarin ik ontdek wat mijn drijfveren en mijn inspiraties zijn, waarin ik mijn angsten zie, maar ook verrassingen. Met dit boek richt ik die spiegel naar de buitenwereld en deel ik de vele woorden, beelden en ervaringen die me gevormd hebben.”

— Wim Vanlessen


Vanlessen is a paragon of classicism: a dancer who combines elegance with effortless virtuosity.

— Roslyn Sulcas, The New York Times, 2017


Dit boek is een hommage aan de elegantste dansvorm die er bestaat: het ballet. Het verhaal van het ballet wordt verteld vanuit het perspectief van Wim Vanlessen, een man die meer dan dertig jaar van zijn leven heeft gewijd aan een van de moeilijkst te beheersen kunstvormen. Deze visuele geschiedenis biedt een inzicht in zijn leven en carrière als principal dancer bij het Ballet Vlaanderen.

Aan de vooravond van zijn afscheid van dat dansgezelschap en na meer dan twintig jaar in de spotlights beschrijft Wim de belangrijkste momenten uit zijn persoonlijke leven, die hem gevormd hebben als danser en als man. Wim stelde consequent zijn passie boven alles. Met een onwankelbare en meedogenloze gedrevenheid om de beste balletdanser te worden die hij ooit zou kunnen zijn, bouwde hij steeds verder aan een fantastische, internationale carrière.

Met bijzondere bijdragen van sterren uit de wereld van de mode, de dans en de fotografie: Raf Simons, Kathryn Bennetts, Stephan Vanfleteren, Willy Vanderperre, Wendy Whelan, Stephen Galloway en vele anderen.