0 Items

Weg van Vlaanderen. Hedendaagse
Vlaamse landschappen
in de beeldende kunst (UITVERKOCHT)

Jeroen Laureyns

Niet meer te bestellen

Prijs: 
€ 29,50
  (incl. verzendingskosten)

Uw boeken worden binnen vier werkdagen verzonden.
  • 23 x 16 cm
  • 336 bladzijden
  • Gedrukt in quadrichromie
  • Softcover
  • ISBN 978 94 9137 653 5Zoom
expo Jef Cornelis, Vlaanderen '77, 1977, copyright BRTZoom
Donckers (mortsel)Zoom
Gardening (still)Zoom
expo Roger Raveel, Raveel op de Leie, 1971Zoom
expo Michiel Hendryckx, Zaventem, 2009Zoom

'Een kunsthistorische studie geschreven als een roman'

Hoe brengen kunstenaars vandaag het bestaande landschap in beeld? Bij het woord landschap duiken snel lyrische associaties op, maar dat zal hier veeleer uitzondering zijn dan regel. Wat blijft er nog over van een natuurlijk landschap?

Weg van Vlaanderen is een statement, geschreven door kunstcriticus en -docent Jeroen Laureyns, die in zijn boek de pakkendste beelden bijeenbrengt die onlangs van het sterk veranderde landschap in Vlaanderen gemaakt zijn: de verbeelding van Vlaanderen door hedendaagse kunstenaars, maar ook door illustratoren, persfotografen, een architect, een televisieregisseur en een natuurfotograaf. Telkens hetzelfde Vlaamse landschapsdrama, maar elke keer bekeken door andere ogen.

Met werk van Renaat Braem, Georges Charlier, Jef Cornelis, Thierry De Cordier, Antoon De Clerck, Raoul De Keyser, Wim Delvoye, Jan De Maesschalck, Walter De Mulder, Niels Donckers, Ever Meulen, Michiel Hendryckx, Jan Kempenaers, Hans Op de Beeck, Roger Raveel, Thomas Struth, Omer Van de Kerckhove en Stephan Vanfleteren.

Boek bij de gelijknamige tentoonstelling in De Warande, Turnhout, van
18 mei tot 25 augustus 2013.

In samenwerking met Sint-Lucas Gent (LUCA).

 

Jeroen Laureyns (Gent, 1976) is kunstcriticus en docent hedendaagse kunst in Sint-Lucas Gent (LUCA). Van 1999 tot 2007 besprak hij wekelijks tentoonstellingen met hedendaagse kunst voor verschillende media (De Standaard, De Tijd, H-art en Klara).