0 Items

Vissen in het verleden – 500 jaar Vlaamse zeevisserij  

Anne-Katrien Lescrauwaet,
Ruth Pirlet en Jan Parmentier

Prijs: 
€ 35,95
  (incl. verzendingskosten)

Uw boeken worden binnen vier werkdagen verzonden.
  • 24,5 x 20,3 cm
  • 240 bladzijden
  • Hardcover
  • Quadrichromie
  • Nederlandstalige editie
  • ISBN 978 94 9267 746 4Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom

Prachtig naslagwerk over de rijke visserijgeschiedenis
van Vlaanderen


Al in de vroege middeleeuwen was de zeevisserij uitgegroeid tot een druk bedreven activiteit langs de Vlaamse kust. De zee werd voor de kustbewoners steeds meer gezien als een bron van voedsel, economische ontwikkeling en culturele identiteit. De visserij beleefde vele hoogdagen, maar toch werden de Vlaamse vissers en hun familie in die tijden ook geregeld geconfronteerd met periodes van ellende en ontbering, meestal als gevolg van politieke onlusten.

Dit boek is een prachtig geïllustreerd en grondig naslagwerk over de rijke visserijgeschiedenis in Vlaanderen. Het is het resultaat van uitgebreid archief- en literatuuronderzoek, nieuwe data­reeksen en een nauwe samenwerking tussen het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ), het Museum aan de Stroom (MAS) en het Nationaal Visserijmuseum Oostduinkerke (NAVIGO).

Zonder de allervroegste tijden te vergeten werpt Vissen in het verleden vooral een licht op de ontwikkelingen gedurende de afgelopen vijf eeuwen. Het chronologische verhaal van de ups en downs van de industrie wordt daarbij doorspekt met verschillende thematische verhalen. 

Het boek hoort bij de gelijknamige tentoonstel­ling in het Nationaal Visserijmuseum Oostduinkerke (NAVIGO), die loopt van 1 juli 2018 tot
6 januari 2019.