0 Items

The Unloved (UITVERKOCHT)

Ellen Harvey

Niet meer te bestellen

Prijs: 
€ 39,95
  (incl. verzendingskosten)

Uw boeken worden binnen vier werkdagen verzonden.
  • 29 x 27 cm
  • 132 bladzijden
  • Hardcover
  • Quadrichromie
  • Tweetalige editie Engels-Nederlands
  • ISBN 978 94 9208 115 5Zoom
Zoom
Zoom

Nieuw werk van kunstenares Ellen Harvey in Brugge

 

There are stories we love and stories that we don’t.
The unloved are always the most interesting.

Ellen Harvey

 

De van oorsprong Britse kunstenares Ellen Harvey (1967) woont en werkt in New York. Haar oeuvre omvat videokunst, installaties en schilderijen, en haar werk wordt internationaal geprezen en tentoongesteld.

Dit prachtig geïllustreerde boek presenteert haar gloednieuwe installatie in het Groeningemuseum in Brugge. In The Unloved linkt Ellen Harvey de relatie van Brugge met het water en de zee aan de collectie van het museumdepot. Voor vijf wanden met een selectie van 17de- tot vroeg 20ste-eeuwse schilderijen uit de museumreserves brengt ze een spiegelwand aan waarin openingen zijn uitgewerkt. Die nodigen de bezoeker uit tot contact met deze zelden getoonde kunstwerken.

Qua thematiek spiegelen de klassieke schilderijen (stads-, kanaal- en zeegezichten) aan de overkant met het nieuwe panorama dat Ellen Harvey schilderde op basis van satellietbeelden van Brugge. In zijn totaliteit van 21 bij bijna 3 meter geeft dat schilderij een beeld van Brugge tot en met de Brugse zeehaven en de zee. De in spiegelglas uitgewerkte waterwegen tonen het belang van rivieren en kanalen voor deze stad, ook en vooral in de huidige economische havencontext.

Met tekstbijdragen van Tessa Rosebrock, Till-Holger Borchert, Hubert De Witte en Filip L. Demeyer en een uitgeschreven interview met Harvey door Nav Haq.

In het Brugse Groeningemuseum loopt van 2 oktober 2014 tot en met
1 februari 2015 de expo The Unloved/De onbeminden, waarin zowel het nieuwe werk als de installaties van Ellen Harvey worden getoond.