0 Items

The Train – RFK's Last Journey (OPNIEUW VERKRIJGBAAR)

Paul Fusco, Rein Jelle Terpstra e.a.

Prijs: 
€ 49,00
  (incl. verzendingskosten)

Uw boeken worden binnen vier werkdagen verzonden.
  • 27 x 24,5 cm
  • 144 bladzijden
  • Hardcover
  • Quadrichromie
  • Tweetalige editie Engels-Frans
  • ISBN 978 94 9267 747 1Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom

Memorabele beelden van Robert F. Kennedy's
laatste rit met de trein


Op 8 juni 1968, drie dagen na de dood op Robert F. Kennedy, werd diens lichaam door een begrafenistrein van New York City naar Washington D.C. gevoerd. Kennedy zou worden begraven op het kerkhof van Arlington.

Fotograaf Paul Fusco, die op dat moment op die begrafenistrein zat, maakte kleurenfoto’s van het rouwende publiek, dat zich aan de sporen verzamelde voor een laatste groet. Veel van die foto’s zijn iconische beelden geworden.

De Nederlandse kunstenaar Rein Jelle Terpstra bekijkt Kennedy’s laatste rit letterlijk vanuit een ander perspectief in zijn project The People’s View. Van 2014 tot nu verzamelde hij beeldmateriaal, gemaakt door de toeschouwers naast de sporen zelf.

In de derde plaats is er het verslag van de re-enactment van de begrafenisrit door de Franse kunstenaar Philippe Parreno, die zich liet inspireren door de originele beelden van Fusco. Hij bekijkt de gebeurtenis vanuit het standpunt van de dode zelf.

The Train brengt historische en hedendaagse perspectieven samen en laat op die manier een nieuw licht schijnen over een belangrijk moment in de Amerikaanse geschiedenis.

Boek bij de tentoonstelling The Train – RFK’s Last Journey in het San Francisco Museum of Modern Art (van 17 maart tot 10 juni 2018).