0 Items

The First World War Now 

Magnum

Prijs: 
€ 39,95
  (incl. verzendingskosten)

Uw boeken worden binnen vier werkdagen verzonden.
  • 32,5 x 24,3 cm
  • 240 bladzijden
  • Hardcover in linnen
  • Quadri en bichromie
  • Tweetalige editie Engels-Nederlands
  • ISBN 978 94 9208 107 0Zoom
Zoom
Zoom
Zoom

De Eerste Wereldoorlog revisited door de lens van tien Magnumfotografen

Wat heeft de hedendaagse fotografie nog over die Eerste Wereldoorlog te zeggen? Niets, helemaal niets. En dat is net haar kracht: deze fotografie illustreert het onvermogen om de oorlog te tonen en te doorgronden. Ze kan de horror van toen überhaupt niet meer tonen. Ze kan die horror niets eens herdenken. Ze kan hooguit het herdenken nog herdenken. Haar falen is een vorm van schoonheid, van integriteit, van schroomvol, respectvol zwijgen: als we het rumoer, het gebulder, het getier en het geraas niet meer kunnen weergeven, laat ons dan tenminste de stilte tonen. De tocht, de wind, de vogels en het onbegrip.”

David Van Reybrouck

 

Tien internationale fotografen van het vermaarde agentschap Magnum fotografeerden hoe de Eerste Wereldoorlog nazindert in hun land. Dit boek toont hun persoonlijke kijk op de sporen van de oorlog in Duitsland, Engeland, Rusland, Oostenrijk, Italië, België, Amerika, Australië, de Balkan en Frankrijk. 

Nieuw werk van Antoine D’Agata, Alec Soth, Nikos Economopoulos, Chien-Chi Chang, Thomas Dworzak, Alex Majoli, Gueorgui Pinkhassov, Mark Power, Trent Parke en Carl De Keyzer, met een inleiding door David Van Reybrouck.

Het boek bij de tentoonstelling 14-18. Oorlog in beeld in de Stadshallen Brugge van 14 oktober 2014 tot 22 februari 2015.