0 Items

Someone is in my House 

David Lynch

Prijs: 
€ 59,00
  (incl. verzendingskosten)

Uw boeken worden binnen vier werkdagen verzonden.
  • 30 x 24,3 cm
  • 304 bladzijden
  • Hardcover met zwart op snee
  • Quadrichromie
  • Nederlandstalige editie
  • ISBN 978 94 9267 762 4

Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom

Het visuele universum van David Lynch: een volledig overzicht
 

“I like bad painting, I like organic phenomenons, I like nature to help me as much as anything, I like fire and smoke, I would like to bite my
paintings.”

— David Lynch 

“Lynch is een kunstenaar die de laatste veertig jaar onze ogen heeft geopend en onze blikken heeft gericht op de nachtelijke waarheden van de wereld, de waarheid van je dromen, zo gewelddadig en duister en prachtig als die waarheid kan zijn.”

– Michael Chabon

 

David Lynch (1946) is onmiskenbaar een van de invloedrijkste Amerikaanse film- en televisiemakers van de twintigste eeuw. Zijn beeldend werk is minder bekend, hoewel hij zichzelf vóór alles ziet als een beeldend kunstenaar en in zijn vijftigjarige carrière nooit is gestopt met tekenen en schilderen. 

In honderden schilderijen, tekeningen, foto’s, lampsculpturen, filmstills, collages en installaties, van vroege sleutelwerken tot zeer recente creaties, toont dit boek de uitzonderlijke artistieke kant van Lynch. Net als in zijn bekende films en televisieseries is het lynchiaanse universum ook hier duister, ambigu, onvoorspelbaar, onderhuids dreigend, vaak humoristisch en altijd origineel en stijlvol.

Met tekstbijdragen door Michael Chabon, Petra Giloy-Hirtz, Lynch-biograaf Kristine McKenna en Stijn Huijts.

Publicatie bij de gelijknamige grote overzichtstentoonstelling in het Bonnefantenmuseum in Maastricht van 30 november 2018 tot 28 april 2019.