0 Items

Rotterdam in the Picture (ENKEL NOG IN DE BOEKHANDEL VERKRIJGBAAR)

Frits Gierstberg, Joop de Jong and Wilfried de Jong

Niet meer te bestellen

Prijs: 
€ 39,50
  (incl. verzendingskosten)

Uw boeken worden binnen vier werkdagen verzonden.
  • 33,5 x 23 cm
  • 240 bladzijden
  • Hardcover
  • Quadrichromie
  • Tweetalige editie Nederlands-Engels
  • ISBN 978 94 9208 117 9Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom

175 jaar fotografie in Rotterdam

Stoer, brutaal, dynamisch, modern: Rotterdam is niet bang. Al 170 jaar gaat de stad steeds opnieuw op de schop, in een aanhoudend proces van sloop, (weder)opbouw en uitbreiding. Voorwaarts! Met de enorme haven als aanjager van de economie en het sociale leven neemt Rotterdam een unieke plaats in binnen Nederland. Hoogbouw, ruimte, water en wind bepalen de sfeer in deze multiculturele, internationale stad die ernaar verlangt metropool te zijn. 

Voor het eerst in de geschiedenis wordt nu een samenhangende selectie uit deze periode bijeengebracht, met daarin naast de befaamde hoogtepunten veel onbekend materiaal. Van de oudste foto tot en met een opname uit 2015 wordt één lang visueel verhaal verteld van een stad in voortdurende ontwikkeling.  

Zonder encyclopedisch te willen zijn brengen tentoonstelling en publicatie in beeld welke invloed de stad en haar specifieke kenmerken hebben gehad op de onderwerpskeuze, werkwijze en stijl van de fotografen die in Rotterdam hebben gewerkt. Deze fotografen hebben een visie op de stad ontwikkeld en haar een gezicht gegeven. 

Unieke foto’s van onder anderen Carl-Emil Mögle, Pieter Oosterhuis, Georg Hendrik Breitner, Andór von Barsy, Paul Schuitema, Wally Elenbaas, Kees Molkenboer, Peter Martens, Cas Oorthuys, Frits J. Rotgans, Marrie Bot, Carel van Hees, Kim Bouvy en Bas Princen maken van Rotterdam in the Picture het boek dat elke rasechte Rotterdammer moet hebben.

Met teksten door Joop de Jong en Frits Gierstberg en een woord vooraf door Wilfried de Jong. 

Het boek bij de gelijknamige tentoonstelling in het Nederlands Fotomuseum van Rotterdam van 24 januari tot en met 17 mei 2015.