0 Items

Pedro de Mena – The Spanish Bernini 

Xavier Bray & José Luis Romero Torres

Prijs: 
€ 49,00
  (incl. verzendingskosten)

Uw boeken worden binnen vier werkdagen verzonden.
  • 30 x 23 cm
  • 244 bladzijden
  • Hardcover met stofwikkel
  • Quadrichromie
  • Engelstalige editie 
  • ISBN 978 94 9267 791 4

Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom

Eerste monografie over Pedro de Mena, de belangrijkste beeldhouwer van de Spaanse barok


Pedro de Mena y Medrano (1628–1688) staat bekend als een van de grote Spaanse meesters van de baroksculptuur. Zijn werk wordt in één adem genoemd met dat van de grote zeventiende-eeuwse schilders Velázquez, Zurbarán en Murillo. 

De Mena’s bijdragen aan de religieuze baroksculptuur zijn onovertroffen op het vlak van technische uitvoering en zeggingskracht. Hij had een opmerkelijk talent voor het sculpteren van het menselijk lichaam en was een meester in het creëren van figuren en taferelen voor contemplatie.

Deze eerste aan Pedro de Mena gewijde monografie is rijkelijk geïllustreerd met opmerkelijke reproducties en details van zijn hyperrealistische beelden vol Spaanse passie.

Naast een diepgravend essay van curator Xavier Bray bevat het boek bijdragen van José Luis Romeo Torres, curator van de geplande monografische tentoonstelling van Pedro de Mena, die in 2019 in Málaga zal plaatsvinden.

Deze publicatie zal ook beschikbaar zijn op de tentoonstelling De Mena, Murillo, Zurbarán. Meesters van de Spaanse barok in de monumentale ziekenzalen van het Sint-Janshospitaal in Brugge, nog tot 6 oktober 2019.