0 Items

Onuitgesproken – Michel Van Dousselaere (NIEUW)

Elvis Peeters, Irma Wijsman & Stephan Vanfleteren

Prijs: 
€ 22,50
  (incl. verzendingskosten)

Uw boeken worden binnen vier werkdagen verzonden.
  • 16,5 x 11,3 cm
  • 96 bladzijden
  • Gedrukt in bichromie
  • Hardcover met wikkel in kalkpapier
  • Met foto's van Stephan Vanfleteren
  • ISBN 978 94 6388 734 2Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom

Het verhaal van acteur Michel Van Dousselaere: een ode aan de liefde en aan de kwetsbaarheid van het leven


De foto’s en de teksten laten zien dat taal, geheugen en motoriek weliswaar kunnen versplinteren, maar dat de mens erachter het waard blijft om gezien te worden. Het is een troost voor iedereen die te maken krijgt met verlies, van welke aard ook.

De succesvolle carrière van Michel Van Dousselaere (1948) als acteur en regisseur omspant ruim dertig jaar. In 2014 werd bij hem een zeldzame vorm van progressieve afasie geconstateerd, een hersenaandoening die zijn spraakvermogen stilaan doet verdwijnen en waardoor hij ook fysiek aftakelt. Een verder leven als acteur werd onmogelijk.

De liefdevolle en vaak humoristische wijze waarop Michel en zijn vrouw Irma Wijsman sinds die dramatische wending met elkaar omgaan, maakte indruk op fotograaf Stephan Vanfleteren, die Michel al meer dan een jaar volgt. De samenwerking tussen hen is bijzonder. Ook al zijn de woorden bijna verdwenen, de trotse acteur is er nog, en zijn vermogen om te schitteren als model op de scène blijft overeind.

De teksten van Elvis Peeters begeleiden de beelden van Stephan Vanfleteren op treffende wijze. In het boek staat ook de speciaal voor Michel geschreven theatermonoloog van Erik-Ward Geerlings, naast een heel persoonlijke tekstbijdrage door Irma Wijsman en Stephan Vanfleteren.