0 Items

Monet – Tuinen van verbeelding 

Frouke van Dijke, Astrid Goubert, Marianne Mathieu, Benno Tempel e.a.

Prijs: 
€ 24,95
  (incl. verzendingskosten)

Uw boeken worden binnen vier werkdagen verzonden.
  • 29,2 x 24,5 cm
  • 200 bladzijden
  • Hardcover met linnen rug
  • Quadrichromie
  • Nederlandstalige editie
  • ISBN 978 94 9267 795 2

Zoom
Zoom
Zoom
Zoom

Het boek bij de grote Monet-tentoonstelling in Kunstmuseum Den Haag


In 1883 vestigt Claude Monet (1840-1926) zich in het dorpje Giverny. De landschapsschilder verruilt daarmee zijn nomadenbestaan voor een teruggetrokken leven, waarbij hij zich volledig toelegt op het schilderen van zijn indrukwekkende tuin. Onverstoord en afgezonderd werkt hij jarenlang aan zijn magnum opus: een groot, decoratief ensemble met als onderwerp de spiegelingen op het oppervlak van zijn waterlelievijver. Monet beschouwt deze Grandes Décorations als zijn nalatenschap en schildert ter voorbereiding honderden doeken die hij niet verkoopt of exposeert. 

Monet sterft in 1926 als een gevierde kunstenaar, maar de postume openbaring van zijn schilderijen uit Giverny levert weinig positieve reacties op. Onder critici en kunsthistorici gelden de waterlelies als een zwak onderdeel uit Monets oeuvre, het werk van een oude, blinde man. Mede dankzij een tentoonstelling in het toenmalige Gemeentemuseum Den Haag, dat in 1952 voor het eerst Monets waterlelies presenteert als volwaardige meesterwerken, kentert dat beeld. Inmiddels is het werk uitgegroeid tot Monets geliefdste handelsmerk.  

Deze rijk geïllustreerde publicatie richt zich op de periode die Monet in Giverny doorbrengt en op de totstandkoming van zijn laatste meesterwerk. Daarnaast wordt de bijzondere waarderingsgeschiedenis van Monets waterlelies belicht. 

Met tekstbijdragen van Frouke van Dijke, Astrid Goubert, Marianne Mathieu en Benno Tempel. `

Publicatie bij de gelijknamige expo in Kunstmusem Den Haag
van 12 oktober 2019 tot 2 februari 2020, waar maar liefst veertig internationale topstukken te zien zullen zijn.