0 Items

Mark Rothko (ENKEL NOG IN DE BOEKHANDEL VERKRIJGBAAR)

Frans-W. Kaiser, Joost Zwagerman e.a.

Niet meer te bestellen

Prijs: 
€ 24,95
  (incl. verzendingskosten)

Uw boeken worden binnen vier werkdagen verzonden.
  • 29,2 x 24,5 cm
  • 192 bladzijden
  • Hardcover
  • Quadrichromie
  • ISBN 978 94 9137 698 6Zoom
Zoom
Zoom

Van blozend roze en jubelend geel over knallend blauw tot somber zwart: ontdek de wereld van Mark Rothko

Mark Rothko (1903-1970) wordt beschouwd als een van de belangrijkste kunstenaars van de twintigste eeuw. Zijn tentoonstellingen trekken massa's mensen en schilderijen van zijn hand worden geveild voor tientallen miljoenen, wat uitzonderlijk is voor abstracte kunst.

Maar wat maakt zijn werk zo bijzonder? De immense kleurvelden van Rothko, opgebouwd uit zinderende verflagen, zijn van een ongekende intensiteit en verbeelden universele gevoelens als angst, extase, tragiek en euforie. Gevoed door de ontgoocheling die de wereldoorlogen teweeg hadden gebracht en geteisterd door depressie kende de kunstenaar een moeilijk leven. Hij was een getormenteerde ziel die tot grootse kunst in staat was, en daarmee mensen tot op de dag van vandaag troost en verwondert. “Mensen staan voor mijn schilderijen te huilen, omdat ze dezelfde spirituele ervaring hebben als ik had toen ik het schilderde”, zei hij daar zelf over.

Dit boek is de rijk geïllustreerde catalogus bij de grote Rothko-tentoonstelling in Gemeentemuseum Den Haag, van 20 september 2014 tot 1 maart 2015.

Met bijdragen van onder anderen Joost Zwagerman, Franz-W. Kaiser en Harry Cooper. Daarnaast bevat het boek een uitgebreide biografie en een interview met kunsthistoricus Henk van Os, die Mark Rothko geregeld bezocht in zijn atelier gedurende de laatste maanden van zijn leven.