0 Items

Lee Bontecou 

Laura Stamps, Jeremy Melius e.a.

Prijs: 
€ 24,95
  (incl. verzendingskosten)

Uw boeken worden binnen vier werkdagen verzonden.
  • 29,2 x 24,5 cm
  • 144 bladzijden
  • Hardcover met twee uitklappers
  • Quadrichromie
  • Nederlandse editie
  • ISBN 978 94 9208 192 6Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom

Nieuwe inkijk in het universum van de legendarische Amerikaanse kunstenares Lee Bontecou
 

“Het is mijn doel om iets te creëren wat onze relatie tot deze wereld en tot andere werelden uitdrukt. Iets wat de angsten, de hoop, de lelijkheid, het schone en de mysteries in ons leven aanraakt.”

— Lee Bontecou
 

De invloedrijke Amerikaanse kunstenares Lee Bontecou (°1931) wordt sinds de jaren zestig wereldwijd gelauwerd om haar intrigerende beelden en installaties. Haar enigmatische werk is intussen te vinden in de collecties van de meest prestigieuze musea. Hoe aards ook, haar hoogst inventieve sculpturen, samengesteld uit onconventionele materialen, slagen erin de oneindighed van het universum voelbaar te maken.

 

Dit boek trekt je mee in Bontecous wereld aan de hand van prachtig nieuw beeldmateriaal van haar tot de verbeelding sprekende sculpturen, tekeningen en zeer persoonlijke schetsboeken.

Een bijzondere beeldbijdrage van kunstenares Joan Banach over het ontstaansproces van de recentste sandbox, waarin elementen uit Bontecous oeuvre van de jaren zestig tot nu zijn samengebracht, biedt een intieme inkijk op haar fascinerende inspiratiebronnen.

Met tekstbijdragen van Laura Stamps, conservator van het Gemeentemuseum Den Haag, en Jeremy Melius, assistent professor kunstgeschiedenis aan Tufts University in Medford, Massachusetts.

Publicatie bij de expo in het Gemeentemuseum Den Haag van 25 februari tot 2 juli 2017.