0 Items

Ilse D'Hollander.
Works on Paper (ENKEL NOG IN DE BOEKHANDEL VERKRIJGBAAR)

Julian Heynen & Eric Rinckhout

Niet meer te bestellen

Prijs: 
€ 47,50
  (incl. verzendingskosten)

Uw boeken worden binnen vier werkdagen verzonden.
  • 27 x 22 cm
  • 256 bladzijden
  • Gedrukt in quadri
  • Hardcover
  • Met 120 afbeeldingen van werken op papier
  • ISBN 978 94 9137 697 9Zoom
Zoom

Referentiecatalogus over het bijzondere olieverf- en gouachewerk op papier van Ilse D’Hollander (1968-1997)


“De werken op papier behoren net zoals de schilderijen op doek tot de kern van D’Hollanders oeuvre. Zoals ook bij Raoul De Keyser het geval is, resoneren de werken op papier met de schilderijen op doek, alleen versterkt het fragiele karakter van de papieren drager de intensiteit van het geschilderde. Ondanks het kleine formaat bevatten de werkjes een enorme concentratie en gecondenseerde kracht.”

Julian Heynen

 

Ruim zeventien jaar na haar plotse dood wordt D’Hollanders oeuvre internationaal gewaardeerd en veelvuldig getoond. Vorig jaar kreeg de kunstenares een uitgebreide overzichtstentoonstelling in Museum M te Leuven en een solotentoonstelling in de Konrad Fischer Galerie in Düsseldorf.

Dit boek werd gepubliceerd naar aanleiding van een groepstentoonstelling bij David Zwirmer in New York en een belangrijke solotentoonstelling bij Konrad Fischer Galerie in Berlijn, van 17 september tot 8 november 2014.

Met bijdragen van Eric Rinckhout en Julian Heynen, artistiek directeur van K21 der Kunstsammlung Nordrhein-Westfalen in Düsseldorf, de belangrijkste regionale Kunsthalle voor hedendaagse kunst.