0 Items

Het verlangen naar Frankrijk (ENKEL NOG IN DE BOEKHANDEL VERKRIJGBAAR)

Michiel Hendryckx

Niet meer te bestellen

Prijs: 
€ 39,50
  (incl. verzendingskosten)

Uw boeken worden binnen vier werkdagen verzonden.
  • 35,9 x 27 cm
  • 232 bladzijden
  • Hardcover
  • Quadrichromie
  • Nederlandse editie
  • ISBN 978 94 9208 196 4Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom

Een ode aan het mooiste land ter wereld door fotograaf
Michiel Hendryckx
 

“Voor de ganse wereld is Frankrijk de hemel op aarde. Alleen de Fransen zelf zien het niet. Het malcontent zijn is nationale sport. Het is in Frankrijk altijd te koud, te heet, te nat of te droog. En vooral nooit genoeg. Als ik thuiskom in mijn Frans dorp, heb ik sinds jaren de balorige gewoonte om vanuit mijn slaapkamerraam luid ‘Vive la France!’ te roepen. Zo kennen mijn buren me ondertussen. Ze vinden mijn hartenkreet aardig. Alleen geloven ze niet dat het van harte is. Dit boek is voor alles een schaamteloze liefdesverklaring.”

 — Michiel Hendryckx


In dit lijvige boek komen de twee grootste passies van fotograaf en schrijver Michiel Hendryckx samen: Frankrijk en fotografie.

Michiel Hendryckx werd in Adinkerke geboren, op amper een kilometer van de Franse grens. Rond zijn achtste levensjaar verhuisde het gezin naar De Panne. Het ouderlijk huis stond aan de rand van duinen. Op woensdag en in het weekend doolde Michiel vaak alleen of met vrienden door het natuurreservaat, de grens over naar het Franse Bray-Dunes. Als kind logeerde hij vaak bij zijn moeders oudste broer, die landbouwer was in het verre Normandië, en vanaf zijn achttiende trok hij jaarlijks door Frankrijk. Eerst al liftend, later met de auto, de brommer, te voet en zelfs per boot.

De overkant is dan ook altijd nabij geweest. Het verlangen naar Frankrijk is de bezegeling van die jarenlange intieme band. Eigenzinnig en openhartig deelt Michiel zijn vertrouwde Frankrijk. Hij duikt in de geschiedenis en neemt ons mee naar zijn lievelingsplekken, naar wat voor hem de essentie is van het mooiste land ter wereld.

Publicatie bij de gelijknamige tentoonstelling in de Sint-Baafsabdij in Gent van 22 maart tot 11 juni 2017.