0 Items

Het droommuseum van Dre.
Een tocht door de Eerste Wereldoorlog (ENKEL NOG BIJ DE BOEKHANDEL EN IN DE MUSEUMSHOP VERKRIJGBAAR)

Wim Chielens

Niet meer te bestellen

Prijs: 
€ 14,95
  (incl. verzendingskosten)

Uw boeken worden binnen vier werkdagen verzonden.
  • Nederlandse editie
  • 20 x 16 cm
  • 112 blz.
  • Hardcover
  • Quadri gedrukt
  • ISBN 978 94 9137 628 3

Zoom
Zoom
Zoom
Zoom

Deze kindermuseumgids brengt het verhaal van het In Flanders Fields Museum in Ieper op kindermaat en brengt de Eerste Wereldoorlog op een originele manier tot leven.

Dre is een jongetje uit Ieper, wiens papa in het In Flanders Fields Museum werkt (IFF). Als hij met zijn papa een bezoek brengt aan het museum is hij helemaal in de ban van de geschiedenis van de Eerste Wereldoorlog. Hij is er zelfs zo door gebeten dat hij zijn eigen museum maakt. In zijn droommuseum verzamelt Dre voorwerpen die op het eerste gezicht niets met de oorlog te maken hebben, maar die voor hem toch verwijzen naar thema’s die hij heeft ontdekt in het IFF.

Het droommuseum van Dre presenteert een brede keuze aan thema’s uit de oorlog en legt ze op een heldere manier uit. Tientallen voorwerpen uit het IFF zijn in het boek afgebeeld. Daarnaast is er ruimte voor getuigenissen van mensen die het allemaal zelf meemaakten, zowel soldaten als burgers. Ook het landschap van de Westhoek, dikwijls de allerlaatste getuige van de Grote Oorlog genoemd, komt aan bod in de fietstochten die Dre onderneemt.

Oorlog is helaas van alle tijden en plaatsen. Daarom is er ook aandacht voor mensen die vandaag met de gevolgen van oorlog en geweld moeten leren leven, net zoals de Ieperlingen toen, in en na de Eerste Wereldoorlog.

Dit boek werd geschreven voor kinderen van over de hele wereld, door auteurs die zelf als kind opgroeiden in de frontstreek rond Ieper. Met Het droommuseum van Dre kunnen jongeren een bezoek aan het Ieperse museum op een boeiende manier voorbereiden of herbeleven.