0 Items

Fictions (ENKEL NOG BIJ DE BOEKHANDEL VERKRIJGBAAR)

Filip Dujardin

Niet meer te bestellen

Prijs: 
€ 39,95
  (incl. verzendingskosten)

Uw boeken worden binnen vier werkdagen verzonden.
  • 27 x 29 cm
  • 120 bladzijden
  • Quadri gedrukt
  • Hardcover
  • Tweetalige editie Nederlands-Frans
  • ISBN 978 90 9028 294 7 Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom

De eerste monografie van architectuurfotograaf Filip Dujardin

Kunst- en architectuurfotograaf Filip Dujardin (1971) werkt al sinds 2007 aan een reeks waarin hij humor en originaliteit koppelt aan verwijzingen naar de kunstgeschiedenis. Fictions toont wonderlijke gebouwen die op vernuftige wijze ingebed lijken in het bestaande landschap. Op basis van foto’s van bestaande gebouwen in en rond zijn geboortestad Gent construeert de kunstenaar met behulp van zijn digitale fotomontages fictieve bouwwerken en landschappen die de wetten van de zwaartekracht tarten – het zijn ware luchtkastelen. Pas wanneer je ze van naderbij bestudeert, besef je hoe onwaarschijnlijk hun constructie en vormgeving zijn. Deze beelden leveren commentaar op de hedendaagse architecturale werkelijkheid via een virtuele wereld en met een artistiek uitgangspunt.

Fictions verrast de lezer met indrukwekkende bruggen, labyrintische wooncomplexen en vreemde interieurs, balancerend op de dunne grens tussen fictie en realiteit.

Met tekstbijdragen van Pedro Gadanho (MoMa, New York), architect Jan De Vylder (architecten de vylder vinck tailleu) en architectuurcriticus Stefan Devoldere.