0 Items

Fausto Coppi (uitVERKOCHT)

Frederik Backelandt
en Wilfried de Jong

Fotografie: Stephan Vanfleteren

Niet meer te bestellen

Prijs: 
€ 39,95
  (incl. verzendingskosten)

Uw boeken worden binnen vier werkdagen verzonden.
  • Nederlandse editie
  • 28 x 28 cm
  • 168 blz.
  • Hardcover in linnen
  • Gedrukt in quadri en bichromie
  • ISBN 978 94 9137 620 7

Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom

Journalist en Coppifan Frederik Backelandt, fotograaf Stephan Vanfleteren en televisiepresentator Wilfried de Jong geven in dit boek hun persoonlijke kijk op het bijzondere levensverhaal van de campionissimo.

Fausto Coppi biedt een chronologisch overzicht van Coppi’s weergaloze sportieve successen en tegenslagen, met gepaste aandacht voor de heroïsche rivaliteit tussen Coppi en Bartali, Fausto’s controversiële relatie met de Witte Dame en zijn tragische dood, dat alles prachtig geïllustreerd met nooit eerder gepubliceerd archiefmateriaal.

Daarnaast wordt het verhaal verteld van dertien kroongetuigen die Fausto Coppi van dichtbij hebben gekend, onder wie Andrea Carrea, Fiorenzo Magni, de flandrien Roger Decock, Jan Nolten (‘de Hollandse Coppi’) en Raphaël Geminiani: een generatie die aan haar slotkilometers bezig is. Stephan Vanfleteren maakte bij de beklijvende interviews met deze concurrenten en ploegmaats van Coppi een reeks indrukwekkende zwart-witportretten.

Frederik Backelandt reconstrueert de legendarische Girorit Cuneo-Pinerolo van 10 juni 1949, toen Coppi 192 kilometer lang alleen in de aanval reed, en Wilfried de Jong laat u in zijn tekstbijdrage mee kijken door het ruitje van Fausto’s grafkist.

Een uitzonderlijke publicatie over een uitzonderlijke wielerkampioen!