0 Items

De buitengewone werken van de familie Álvarez (UITVERKOCHT)

Luc Vandromme

Niet meer te bestellen

Prijs: 
€ 22,50
  (incl. verzendingskosten)

Uw boeken worden binnen vier werkdagen verzonden.
  • 22 x 15 cm
  • 352 bladzijden
  • Softcover met touwtje
  • ISBN 978 94 9208 136 0Zoom

Historische pageturner is ode aan de wetenschap, de fotografie en de grenzeloze liefde

Stel dat een schipbreukeling 150 jaar na datum op het Robinson Crusoe-eiland aanspoelt, zou hij daar dan een onbewoond oerwoud aantreffen, of heeft Robinson zijn idyllische levenswerk aan nazaten weten door te geven? Dat is het uitgangspunt van de vijfde historische roman van auteur Luc Vandromme, die zich afspeelt in de begindagen van de fotografie.

Wanneer Amaya Azanza Diaz op 15 mei 1851 overlijdt, ziet haar echtgenoot, de befaamde wegenbouwer Hilario Álvarez Rincon, zich voor de onmogelijke taak geplaatst zijn jonge drieling alleen op te voeden. Als negentiende-eeuwse romanticus weigert hij zijn zonen aan het leger uit te leveren. Liever zendt hij ze, van op zijn sterfbed, weg uit zijn geliefde Spanje met de missie ‘grote daden voor de mensheid’ te stellen. Pas dan kan hij hen hun deel van zijn royale erfenis schenken. Ángel belandt, zonder zijn broers Manuel en Miguel, op het eiland Más a Tierra.

De buitengewone werken van de familie Álvarez is een historische pageturner die de lezer meevoert naar een wondere wereld vol buitengewone personages. Deze softcover is stijlvol afgewerkt met een touwtje dat refereert aan oude scheepsjournaals.

Luc Vandromme (1961) is naast schrijver en jazzzanger ook beeldend kunstenaar. Hij schildert, fotografeert en maakt installaties, individueel en als lid van het duo N.V.n.v. of het kunstenaarscollectief Het Pakt.