0 Items

Crossing the Line: Arthur Ashe at the 1968 US Open (UITVERKOCHT)

Arne De Winde, Lieven Van Speybroeck & John G. Zimmerman Archive (ed.)

Fotografie: John G. Zimmerman

Niet meer te bestellen

Prijs: 
€ 35,95
  (incl. verzendingskosten)

Uw boeken worden binnen vier werkdagen verzonden.
  • 27,5 x 23,5 cm
  • 208 bladzijden
  • Hardcover
  • Quadri gedrukt
  • Engelstalige editie
  • ISBN 978 94 9267 750 1Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom

Het iconische verhaal van de zwarte tennisser Arthur Ashe door de lens van John G. Zimmerman

He was a man of great patience. He was Barack Obama before the real one showed up.

— Ishmael Reed


Arthur Ashe was de eerste black American die een grandslamtornooi won: zijn overwinning op de US Open van 1968 was een iconisch moment. Ze was niet alleen een mijlpaal voor de sportgeschiedenis maar ook binnen de Amerikaanse sociaal-politieke geschiedenis. Ze stond symbool voor een maatschappij in verandering. 

Dit boek vertelt Arthur Ashes verhaal van 1968, gezien door de lens van de Amerikaanse fotograaf John G. Zimmerman. Zimmerman kreeg de unieke kans om de tennisser zowel op als naast het veld te fotograferen, tijdens en vlak na de finale van de US Open die hij speelde tegen Tom Okker. De foto’s van Zimmerman, waarvan er vele nooit eerder werder uitgegeven, bieden een uniek portret van een een tenniskampioen die grenzen overscheidt.

Crossing the Line bevat ook een reeks exclusieve essays en interviews over de persoon en de rol van Arthur Ashe, het belang van 1968 en van de Civil Rights Movement, en over de esthetiek van de sportfotografie. 

Met bijdragen van onder meer Maurice Berger, James Blake, Philip Brookman, Grant Farred, Wesley Hogan, Walter Iooss, Simone Manuel, John McEnroe, Gaël Monfils, Tom Okker, Ishmael Reed en David Roediger.