0 Items

Cor was hier 

Cor Jaring

Prijs: 
€ 39,50
  (incl. verzendingskosten)

Uw boeken worden binnen vier werkdagen verzonden.
  • 24,5 x 19 cm
  • 336 bladzijden
  • Hardcover
  • Quadrichromie
  • ISBN 978 94 9208 129 2Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom

Maak kennis met de Amsterdamse provofotograaf Cor Jaring

Cor Jaring (Amsterdam, 1936-2013) werkte zich op van havenarbeider tot fotograaf met internationale allure. Hij fotografeerde het leven als avontuur, met zijn persoonlijkheid voorop en met veel aandacht voor de rafelrand van de maatschappij. Deze kleurrijke figuur kreeg in de jaren zestig landelijke bekendheid toen hij de provobeweging van binnenuit vastlegde. Zijn iconische beelden, onder meer van de Bed-in-for-Peace-actie van John Lennon en Yoko Ono, laten echter lang niet alles zien van het opwindende oeuvre dat hij heeft achtergelaten. Met Cor was hier wordt die lacune opgevuld.

Dit boek toont in woord en beeld verhalen uit Cors leven die op authentieke wijze zijn belevingswereld typeren, met veel ongetoond werk uit zijn privéarchief. De indrukwekkende foto’s leiden van de woelige Amsterdamse jaren in Cors stamcafé naar het nachtleven van Tokio en weer.

Samengesteld door documentairefotograaf Sander Troelstra (1976), die Cor Jaring de laatste jaren van zijn leven van dichtbij heeft gevolgd en gefotografeerd.

Met tekstbijdragen van auteur Joris van Casteren, journalist voor
De Correspondent en NRC Handelsblad.

Boek bij de tentoonstellingen in Huis van Marseille en Stadsarchief Amsterdam Amsterdam rebelse stad, naar aanleiding van vijftig jaar provo, van 14 maart tot 28 juni 2015.