0 Items

Belgische herfst (UITVERKOCHT)

Jan Rosseel

Niet meer te bestellen

Prijs: 
€ 45,00
  (incl. verzendingskosten)

Uw boeken worden binnen vier werkdagen verzonden.
  • 24,5 x 20,3 cm
  • 232 bladzijden + twee ingesloten boekjes van elk 12 bladzijden
  • Hardcover met Zwitserse binding
  • Gedrukt in quadrichromie met een sectie
    in zilverinkt op zwart papier
  • Drietalige editie Engels-Nederlands-Frans
  • ISBN 978 94 9208 142 1Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom

Beklijvend boek van Jan Rosseel over de Bende van Nijvel

In het najaar van 1985 kwam een einde aan een reeks bloedige overvallen op Belgische supermarkten gepleegd door de ‘Bende van Nijvel’. Achtentwintig mensen lieten daarbij het leven. De vader van Jan Rosseel (1979) was een van hen.

Ondanks uitvoerig politieonderzoek, een uitgebreid dossier, gevonden bewijsmateriaal en verslagen van getuigen zijn de daders nooit opgepakt en werden de aanslagen nooit opgehelderd. Deze periode van geweld wordt gezien als een van de donkerste pagina's uit de Belgische geschiedenis. Nu, bijna dertig jaar later, is het politieonderzoek nog altijd niet afgerond.

Dit knap vormgegeven boek is Jan Rosseels persoonlijke zoektocht naar de Bende van Nijvel, opgebouwd uit foto’s en documenten, herinneringen en referenties. 

 

Rosseel studeerde documentaire fotografie aan de Koninklijke Academie voor Beeldende kunst in Den Haag, Nederland, en aan de Danish School of Media and Journalism in Aarhus, Denemarken. Hij werd genomineerd voor het Steenbergen Stipendium, Dutch Doc Award en won de Photo Academy Award (de Volkskrant). Zijn werk is onder meer tentoongesteld bij FOAM en het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam, Atelier Néerlandais in Parijs en Eastwing Gallery in Dubai, en gepubliceerd in Le Monde, De Standaard, Volkskrant Magazine en Vrij Nederland.

Het boek bij de gelijknamige tentoonstelling in het FotoMuseum van Antwerpen van 25 juni tot 4 oktober 2015.