0 Items

Albert & Elisabeth – De film van een koninklijk leven (UITVERKOCHT)

Chantal Kesteloot e.a.

Niet meer te bestellen

Prijs: 
€ 15,00
  (incl. verzendingskosten)

Uw boeken worden binnen vier werkdagen verzonden.
  • 18 x 23 cm
  • 156 bladzijden
  • Gedrukt in quadri
  • Hardcover
  • ISBN 978 94 9137 694 8Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom

Het koningschap van Albert I en Elisabeth bekeken vanuit een originele invalshoek: de film

Reeds in de begindagen van de cinema, aan het eind van de negentiende eeuw, blijkt de jonge prins Albert een enthousiaste cinefiel te zijn. Op een tegelijk ongedwongen en onbeholpen manier cultiveren de toekomstige koning en zijn echtgenote al snel een glamoureus imago, terwijl ze toch dicht bij het volk staan – een gedroomd onderwerp voor cineasten. Er zijn dan ook bijzonder veel beelden van het koningspaar gemaakt, van de troonsbestijging van Albert I in 1909 tot aan zijn tragisch overlijden in februari 1934. We zijn er onder meer getuige van hoe de koning en de koningin de wereld verkennen, van Versailles over Congo tot Brazilië. Daarnaast zien we de vorst in zijn protocollaire functie, maar ook als opperbevelhebber van het leger tijdens de Eerste Wereldoorlog en als promotor van de wetenschappen.

Dankzij de vele filmstills, prachtige foto’s en heldere wetenschappelijke bijdragen van historici biedt dit boek een nieuwe kijk op de Belgische monarchie en op een koningspaar dat daar op en top symbool voor staat.

Boek bij de gelijknamige tentoonstelling, georganiseerd door het CEGESOMA in samenwerking met CINEMATEK, in het Koninklijk Paleis in Brussel, van 22 juli tot 7 sepember 2014.