0 Items

Textile as Resistance/
Textiel in verzet (NieuW)

Samira Bendadi & Mashid Mohadjerin

Prijs: 
€ 29,95
  (incl. verzendingskosten)

Bestel tijdig uw boeken voor de feestdagen!

Wegens inventaris en kerstvakantie worden geen leveringen uitgevoerd tussen 19 december en 1 januari.

Alle bestellingen die geplaatst worden tot en met woensdag 18 december worden uiterlijk op vrijdag 20 december uitgeleverd.
De eerste daaropvolgende uitlevering zal plaatsvinden op 2 januari 2020.

Bedankt voor uw medewerking en prettige feestdagen vanwege het Kannibaal/Hannibal-team!
  • 29,7 x 21 cm
  • 144 bladzijden
  • Softcover
  • Quadrichromie
  • Tweetalige editie Engels-Nederlands
  • ISBN 978 94 6388 723 6

Zoom
Zoom
Zoom
Zoom

Aangrijpende verhalen achter textiel
in tijden van oorlog en crisis

 
Vlucht, verzet, hoop, geluk, traditie, schoonheid, spiritualiteit, dekolonisatie: sinds mensenheugenis gebruikt de mens textiel om zijn identiteit te uiten, zeker in tijden van oorlog en crisis. Welke boodschappen en verhalen gaan er schuil achter een stuk stof? Wat vertelt een outfit of kledingstuk over de drager? Kan textiel verleden en heden verbinden? Kunnen stoffen een vorm van verzet zijn? 

De indrukwekkende foto's van Mashid Mohadjerin en de ontroerende verhalen van Samira Bendadi komen in Textiel in verzet samen tot een wonderbaarlijke puzzel van verhalen die religieuze, culturele en nationale grenzen overschrijden. Hun zoektocht begon in Antwerpen, maar hun verhalen leidden al snel naar andere delen van de wereld: naar Parijs en Beiroet, Aleppo en Kaboel.

Deze catalogus werd uitgegeven naar aanleiding van de tentoonstelling Textiel in verzet (MoMu – ModeMuseum Antwerpen & Texture Kortrijk), van 15 november 2019 tot 16 februari 2020.