0 Items
Nieuws

21 maart 2017

Michiel Hendryckx' 'Verlangen naar Frankrijk' voorgesteld in de Gentse Sint-Baafsabdij

In het prachtige kader van de oude Sint-Baafsabdij in Gent werd op 21 maart het startschot gegeven van de expo 'Het verlangen naar Frankrijk', met foto's van Michiel Hendryckx. Meer dan driehonderd aanwezigen tekenden present op de zuiderse vernissage.


Bij de tentoonstelling hoort een lijvig, gelijknamig boek, waarin de twee grootste passies van fotograaf en schrijver Michiel Hendryckx samenkomen: Frankrijk en fotografie.

Michiel Hendryckx werd in Adinkerke geboren, op amper een kilometer van de Franse grens. Rond zijn achtste levensjaar verhuisde het gezin naar De Panne. Het ouderlijk huis stond aan de rand van duinen. Op woensdag en in het weekend doolde Michiel vaak alleen of met vrienden door het natuurreservaat, de grens over naar het Franse Bray-Dunes. Als kind logeerde hij vaak bij zijn moeders oudste broer, die landbouwer was in het verre Normandië, en vanaf zijn achttiende trok hij jaarlijks door Frankrijk. Eerst al liftend, later met de auto, de brommer, te voet en zelfs per boot.

De overkant is dan ook altijd nabij geweest. 'Het verlangen naar Frankrijk' is de bezegeling van die jarenlange intieme band. Eigenzinnig en openhartig deelt Michiel zijn vertrouwde Frankrijk. Hij duikt in de geschiedenis en neemt ons mee naar zijn lievelingsplekken, naar wat voor hem de essentie is van het mooiste land ter wereld.

Voor bestellingen en meer info over het boek: http://www.uitgeverijkannibaal.be/het-verlangen-naar-frankrijk