0 Items
Nieuws

28 oktober 2016

40 jaar wielerverslaggeving: memoires van meesterfixer André Meganck te boek gesteld

In het gezellige kader van Mie Katoen in Affligem werd op 28 oktober het boek 'Meesterfixer – Memoires van de man buiten beeld' gepresenteerd aan een keure van sportjournalisten en (ex-)renners.


André Meganck begon in 1976 als chauffeur van Fred De Bruyne maar hij ontpopte zich al snel tot de gedroomde assistent voor de sportcommentatoren van de openbare omroep. Hij stond hen bij met zijn stuurkunsten, zijn technische knowhow, zijn vastberadenheid om coureurs voor de microfoon te krijgen en zijn indrukwekkende netwerk aan contacten.

In een levendig vraaggesprek tussen de 'meesterfixer' en auteur Thijs Delrue passeerden heel wat anekdotes en herinneringen aan legendarische wielermomenten de revue, vaak tot grote hilariteit bij het publiek, dat grotendeels bestond uit renners en verslaggevers die veel zaken van dichtbij meegemaakt hebben.

Het boek biedt zowel een originele terugblik op de recente wielergeschiedenis als een unieke inkijk in vier decennia wielerverslaggeving. Een prachtig nieuwjaarsgeschenk voor elke koersliefhebber!