0 Items
Nieuws

Philippe Vandenberg en Bruce Nauman
in dialoog bij Sofie Van de Velde


Michiel Hendryckx' 'Verlangen naar Frankrijk' voorgesteld in de Gentse Sint-Baafsabdij

Fantastische sculpturen van de Amerikaanse
Lee Bontecou in Gemeentemuseum Den Haag


Afscheidsboek van Fabian 'Spartacus' Cancellara onder massale belangstelling gepresenteerd

40 jaar wielerverslaggeving: memoires van meesterfixer André Meganck te boek gesteld

Het 'Belgisch Bakboek': nu al een klassieker!

Sven Nys viert zijn afscheid als profrenner
met gesigneerde en exclusieve limited edition


'Coach voor het leven' Paul Van Den Bosch presenteert zijn afscheidsboek in Gent

'Venezia' van Serge Simonart muzikaal boven
de doopvont gehouden in Venetië van het noorden


Ultieme biografie van Eddy Merckx voorgesteld aan fine fleur van Belgische politiek

'The Butcher's Book' van Hendrik Dierendonck:
een nieuwe kijk op vlees


'Facing Japan' in stijl gepresenteerd
in het Gentse Museum Dr. Guislain


Koning Albert II brengt een bezoek
aan expo Merckx-Ickx in Brussel


Nick Cave luistert boekpresentatie
'Anton Corbijn 1-2-3-4' op in Den Haag


Presentatie van 'Het Zilte Westen' in Brugge

Expo Merckx & Ickx succesvol van start

Signeersessie dEUS op Antwerpse Boekenbeurs

Filip Dewulf: 'Kim was na comeback nog beter’

Win een meet & greet met Kim

Prins Filip en prinses Mathilde ontvangen
een limited edition van Kim Clijsters


Uitgeverij Kannibaal wint prestigieuze internationale prijs met 'Jacky Ickx'

Boekpresentatie ‘Jacky Ickx’ in Brussels stadhuis

Boekpresentatie Jacky Ickx in Monaco

10 oktober 2016

Het 'Belgisch Bakboek': nu al een klassieker!

Op 20 oktober werd in het Gentse Stadspaleis Hotel d’Hane-Steenhuyse, op een boogscheut van de voormalige, wereldbefaamde bakkerij Bloch, het 'Belgisch Bakboek' gepresenteerd aan het publiek.


Burgemeester Daniël Termont kwam in zijn sappige stijl vertellen over de Gentse bakgeschiedenis en historica Greet Draye vulde aan met smakelijke anekdotes over brood, taart en feest. Tijdens een uitgebreide receptie konden de gasten natuurlijk ook proeven van al het lekkers uit het boek.

Meesterbakker Stefan Elias, die gedurende achttien jaar de rechterhand was van Jacques Bloch, heeft voor het 'Belgisch Bakboek' meer dan honderd vergeten culinaire parels uit de Belgische bakgeschiedenis verzameld. Geen ingewikkelde ingrediëntenlijsten met exotisch superfood, maar wel eenvoudige stap-voor-staprecepten waarmee je de ambacht van het bakken aan den lijve kan ondervinden. De gerechten worden nog smakelijker door de verhalen waarmee Greet Draye de recepten aan elkaar rijgt.

Dat baktradities en de passie voor het streekgerecht iets losmaken bij de Belgen blijkt uit het immense succes van het 'Belgisch Bakboek': na één maand zijn we al toe aan een herdruk van dit boek, dat nu al een klassieker is. Eind november zal de tweede editie van het 'Belgisch Bakboek' in de boekhandel liggen.

Laat het je smaken!