0 Items
Nieuws

10 oktober 2016

Het 'Belgisch Bakboek': nu al een klassieker!

Op 20 oktober werd in het Gentse Stadspaleis Hotel d’Hane-Steenhuyse, op een boogscheut van de voormalige, wereldbefaamde bakkerij Bloch, het 'Belgisch Bakboek' gepresenteerd aan het publiek.


Burgemeester Daniël Termont kwam in zijn sappige stijl vertellen over de Gentse bakgeschiedenis en historica Greet Draye vulde aan met smakelijke anekdotes over brood, taart en feest. Tijdens een uitgebreide receptie konden de gasten natuurlijk ook proeven van al het lekkers uit het boek.

Meesterbakker Stefan Elias, die gedurende achttien jaar de rechterhand was van Jacques Bloch, heeft voor het 'Belgisch Bakboek' meer dan honderd vergeten culinaire parels uit de Belgische bakgeschiedenis verzameld. Geen ingewikkelde ingrediëntenlijsten met exotisch superfood, maar wel eenvoudige stap-voor-staprecepten waarmee je de ambacht van het bakken aan den lijve kan ondervinden. De gerechten worden nog smakelijker door de verhalen waarmee Greet Draye de recepten aan elkaar rijgt.

Dat baktradities en de passie voor het streekgerecht iets losmaken bij de Belgen blijkt uit het immense succes van het 'Belgisch Bakboek': na één maand zijn we al toe aan een herdruk van dit boek, dat nu al een klassieker is. Eind november zal de tweede editie van het 'Belgisch Bakboek' in de boekhandel liggen.

Laat het je smaken!