0 Items

Messcherp – Alles over
het mes 

Tim Hayward

Prijs: 
€ 24,50
  (incl. verzendingskosten)

Uw boeken worden binnen vier werkdagen verzonden.
  • 23,4 x 15,3 cm
  • 224 bladzijden
  • Hardcover
  • Quadrichromie
  • Nederlandstalige editie
  • ISBN 978 94 9267 701 3

Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom

Een liefdesverklaring aan het begeerlijkste gereedschap
uit de keuken: het mes

"Een vlijmscherpe lofzang op het belangrijkste wapen van de slager en de chef. Snedig geschreven en boordevol nuttige informatie. Een echt referentiewerk voor iedereen die gek is op messen."

— Hendrik Dierendonck, meesterslager

Het koksmes is een pareltje van vorm en functie, zowel een onmisbaar gebruiksvoorwerp als een uiterst verfijnd ontworpen object. Via interviews met messenmakers, chef-koks en verzamelaars en door zich zelf te wagen aan het maken van een mes, onderzoekt Tim Hayward hoe de relatie tussen kok en mes de vorm en geschiedenis van het mes heeft bepaald en ook de manieren waarop we koken en eten in de hele wereld heeft beïnvloed.

Van prachtige damastmessen tot Chinese hakmessen, klassieke Sabatier- en sushimessen: Messcherp is een fascinerende gids over veertig verschillende messentypes, elk met hun eigen, unieke verhaal, met gedetailleerde beschrijvingen en schitterende foto’s.

Rijk geïllustreerd en met praktisch advies over het verzorgen van messen, snijden, slijpen en opbergen. Het ideale geschenk voor elke foodie!

Schrijver en radiomaker Tim Hayward won al meerdere prijzen. Hij schrijft voor The Financial Times en is presentator van The Food Programme op Radio 4. In 2014 werd hij bekroond met de award voor Food Journalist of the Year door de Guild of Food Writers en in 2015 werd hij door Fortnum & Mason uitgeroepen tot Food Writer of the Year. 

Dit boek is een wereldwijde bestseller en wordt nu voor het eerst in het Nederlands uitgebracht.