0 Items

Museeuw (OpNIEUW VERKRIJGBAAR)

Ruben Van Gucht

Prijs: 
€ 19,50
  (incl. verzendingskosten)

Uw boeken worden binnen vier werkdagen verzonden.
  • 30,5 x 24 cm
  • 208 bladzijden
  • Hardcover
  • Gedrukt in quadri
  • ISBN 978 94 9137 646 7

Zoom
Zoom
Zoom
Zoom

Eerste rijk geïllustreerde carrièreoverzicht van Johan Museeuw, de 'Leeuw van Vlaanderen'

Bijna tien jaar na het einde van zijn wielercarrière brengt 'Museeuw' een overzicht van zijn loopbaan in woord en beeld. Johan Museeuw domineerde de wielersport gedurende meer dan vijftien jaar, als winnaar van de World Cycling Champion (1996), UCI Road World Cup (1995, 1996), Tour de France (2 etappes), Ronde van Vlaanderen (1993, 1995, 1998), Parijs-Roubaix (1996, 2000, 2002), Amstel Gold Race (1994), HEW Cyclassics (2002), Paris-Tours (1993) en Züri Metzgete (1991, 1995).

Geschreven en samengesteld door VRT-sportverslaggever Ruben Van Gucht en met tientallen foto's uit talrijke archieven.

 

"Wielrennen is mijn leven geworden. Het zit in mijn DNA. Ik adem, drink en eet koers. Bloed, zweet en tranen heb ik gelaten, meer dan iemand zich ooit kan inbeelden, maar ik heb er ontzettend veel voor teruggekregen. Ik koester alle momenten die me gemaakt hebben tot de persoon die ik nu ben. Dat was lang niet alleen rozengeur en maneschijn. De laatste jaren heb ik veel over me heen gekregen, niet geheel ten onrechte natuurlijk. Toch wil ik aan mijn tegenstanders het volgende zeggen: ‘Oordeel niet zolang je het volledige verhaal niet kent, zolang je niet op de hoogte bent van wat ik echt voor mijn sport deed, zolang je met oogkleppen blijft rondlopen en alleen wie tot bekentenis is overgegaan als schuldige ziet.’
Alle hoogte- en dieptepunten, successen en nederlagen, opstekers en opdoffers, ze staan voor eeuwig in mijn ziel gekerfd, in mijn geheugen gegrift en dus ook in dit boek opgenomen. Veel leesgenot!"

Johan Museeuw

 

"Wat hij van trainingsarbeid verrichtte, was fenomenaal. Het is veel te kort door de bocht om zijn prestaties onderuit te halen op basis van zijn bekentenis. Iedereen weet hoe het er in die periode aan toeging. Neem het van mij aan: Johan was een beest!"

Peter Van Petegem