0 Items

Meesterfixer. Memoires van
de man buiten beeld (OPNIEUW VERKRIJGBAAR)

André Meganck

Prijs: 
€ 22,50
  (incl. verzendingskosten)

Uw boeken worden binnen vier werkdagen verzonden.
  • 22,5 x 15,5 cm
  • 256 bladzijden
  • Softcover
  • Nederlandstalige editie
  • ISBN 978 94 9208 172 8Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom

De langverwachte memoires van André Meganck,
de flandrien van de wielerverslaggeving


"André stond heel dicht bij de renners. In zekere zin zou je hem de vader van het peloton kunnen noemen. Elke profrenner van enig niveau, niet alleen in België maar in het hele internationale peloton, kende hem. En dat voor iemand die niet eens op tv kwam!"

— Fabian Cancellara


Van 1976 tot 2015 zat André Meganck op de eerste rij van alle belangrijke wielerwedstrijden. Hij begon als chauffeur van Fred De Bruyne maar ontpopte zich dankzij zijn veelzijdigheid tot de gedroomde assistent voor de commentatoren van de openbare omroep. Hij stond hen bij met zijn stuurkunsten, zijn technische knowhow, zijn vastberadenheid om coureurs voor de microfoon te krijgen en zijn indrukwekkende netwerk aan contacten.

In Meesterfixer – Memoires van de man buiten beeld haalt André Meganck ongezouten herinneringen op aan zijn 39 Tours, 26 Giro’s, 13 Vuelta’s, 40 WK’s, 6 olympiades en ontelbare klassiekers en veldritten. Het boek biedt zowel een originele terugblik op de recente wielergeschiedenis als een unieke inkijk in vier decennia wielerverslaggeving.

Opgetekend door Thijs Delrue, auteur van onder meer Sven Nys – Kannibaal van het veld en Paul Van Den Bosch – Coach voor het leven.