0 Items

De Touren van Marc Sleen (OPNIEUW VERKRIJGBAAR)

Marc Sleen en Frederik Backelandt

Prijs: 
€ 32,50
  (incl. verzendingskosten)

Uw boeken worden binnen vier werkdagen verzonden.
  • 24 x 30 cm
  • 208 bladzijden
  • Hardcover
  • Bichromie
  • Nederlandse editie
  • ISBN 978 94 9208 198 8Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom

Een nostalgische blik op de Ronde van Frankrijk in tientallen cartoons van Marc Sleen

Marc Sleen is niet alleen de geestelijke vader van stripheld Nero. Als grote sportliefhebber maakte hij van 1947 tot 1964 ook ieder jaar een reeks cartoons waarin hij de Tour de France in zijn unieke karikatuurstijl samenvatte.

Dit boek bundelt de mooiste, meest in het oog springende prenten per Tourjaar en zoekt naar de verborgen thema’s die Sleen daarin verwerkte. Zo laat hij Nero, Madam Pheip en Adhemar figureren tussen de coureurs, kaart hij op ludieke wijze de toen al relevante dopingproblematiek aan en geeft hij extra aandacht aan historische gebeurtenissen als Expo 58. Hier en daar duikt zelfs een klein zelfportret op.

De stripstroken worden geduid door Tourexpert Frederik Backelandt. Hij bespreekt hun historische context en licht de stijl en de fijnzinnige humor van Sleen toe. Het resultaat is een uniek beeld van de gouden jaren van de Ronde van Frankrijk, de tijd van de echte helden en de karakterkoppen van de koers: Schotte, Impanis, Bartali, Coppi, Kübler, Koblet, Poulidor, Anquetil…

Het perfecte boek voor Tournostalgici, liefhebbers van ons striperfgoed en – uiteraard – alle fans van Marc Sleen.

In samenwerking met de Stichting Marc Sleen (www.marc-sleen.be)