0 Items

DE ERFENIS VAN BRIEK 

Rik Vanwalleghem

Fotografie: Stephan Vanfleteren

Prijs: 
€ 9,95
  (incl. verzendingskosten)

Uw boeken worden binnen vier werkdagen verzonden.
  • 18 x 13 cm
  • 192 bladzijden
  • Vierkleurendruk op kwaliteitspapier
  • Garengenaaid gebrocheerd met flappen
  • Ingelegd prentje
  • Unieke foto's uit vervlogen tijden
  • ISBN 978 90 8162 373 5

Archieffoto's: Stadsarchief Waregem en CRVV
Foto's: Stephan Vanfleteren
Teksten: Rik Vanwalleghem en Anna Luyten


Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom

'De erfenis van Briek' is een breviertje om op zak te houden: een verzameling van uitspraken over gedragsregels, levensbeschouwelijke kwesties en foto's uit nooit aangeboorde Briekarchieven. Het is een ode aan de vader van alle flandriens, een ode aan het mooie en eenvoudige leven van weleer.

Beste Briekbeminnaar,

Het boekje dat in uw hand ligt, is een brevier. Volgens Van Dale is een brevier een gebedenboek, bij uitbreiding een verzameling uitspraken over gedragsregels en levensbeschouwelijke kwesties. Bidden is even stilstaan. Iets wat wij te weinig doen: we hollen onze houvasten voorbij.

Briek brengt soelaas. Hij leeft nog, in woorden en waarden, in mensen, in landschappen, in uitspraken die de eeuwigheid zullen trotseren. In dit brevier zorgt hij voor ankertjes, kapsteentjes, kapstokjes waar we ons hele leven aan kunnen ophangen. Dit tranendal heeft schraagjes nodig, stutten waar de toekomst op kan leunen.

Briek leeft voort. In de troostende gedachten, de vrolijke inzichten en de volksfilosofische doordenkertjes die hij ons naliet. Of in de hoofden van mensen, in beelden en taferelen, in objecten die zijn stempel dragen.

Dit Briekbreviertje is een boekje om op zak te houden. Sta er nu en dan even bij stil, het zal je een eind verder brengen.

Rik Vanwalleghem