0 Items

SPORTDUIVEL 

Karl Vannieuwkerke

Prijs: 
€ 19,95
  (incl. verzendingskosten)

Uw boeken worden binnen vier werkdagen verzonden.
  • Softcover
  • 18 x 13 cm
  • 224 bladzijden
  • ISBN 978 94 9137 600 9

Zoom
Zoom
Zoom

Karl Vannieuwkerke (°1971) is sinds 1997 in dienst bij de openbare omroep. Hij is hét VRT-schermgezicht voor alle grote sportevenementen: de Ronde van Frankrijk, het EK en WK voetbal en de Olympische Spelen. Zijn Tourtalkshow 'Vive le vélo!' is in de zomermaanden het best bekeken en meest gewaardeerde programma op de Vlaamse televisie.

Karl Vannieuwkerke was zelf actief voetballer en tennisspeler, fietste in het peloton en speelt golf. Sport is voor hem de belangrijkste bijzaak in het leven. In 1998 werd Vannieuwkerke bekroond met de Sportpersprijs voor zijn overzicht van de Ronde van Frankrijk 'Het epos van de Tour'. Zijn columns en opiniebijdragen worden gepubliceerd in 'Het Nieuwsblad', 'De Morgen' en 'Grinta'. Van zijn hand verschenen eerder al 'Renner willen worden', 'Sjas Patat' en 'Surplas'.

SPORTDUIVEL verzamelt verhalen, columns en opiniestukken. Wielrennen, veldrijden, voetbal, tennis, atletiek, golf... zijn het voorwerp van de scherpe pen van Karl Vannieuwkerke. Dit boek beschrifjt onder meer de onvermoeibaarheid van Philippe Gilbert, de spichtige ooievaarsbenen van Robert Gesink, de maatschappelijke relevantie van het fenomeen Tiger Woods, de toekomst van Romelu Lukaku en de superioriteit van de familie Borlée. Het gaat ook over de invloed van Kim Clijsters, de laatste Tour van Lance Armstrong, de tranen van Mark Cavendish, de comeback van Stijn Stijnen, het verdwijnen van De Muur in de Ronde van Vlaanderen en helaas ook over het overlijden van Wouter Weylandt.

In SPORTDUIVEL ontleedt Karl Vannieuwkerke de sport met het scalpel van de chirurg. Een eerlijke en soms keiharde kijk op een intrigerende wereld, zonder compromissen met het spektakel. Maar dit boek blijft vooral een verzameling schrijfsels uit liefde voor het vak en voor de sport.