0 Items

Toon Hermans.
Album van een zoon 

Gaby Hermans

Prijs: 
€ 24,95
  (incl. verzendingskosten)

Uw boeken worden binnen vier werkdagen verzonden.
  • 21,5 x 26,5 cm
  • 224 bladzijden
  • Hardcover
  • Nederlandstalige editie
  • ISBN 978 94 9208 174 2Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom

Het leven van Toon Hermans door de ogen van zoon en fotograaf Gaby en kleindochter Githa Hermans


“Onze familie had iets van een zigeunergemeenschap. Circus Hermans, zeg maar. Mijn ouders vonden het heerlijk zo. Vader heeft me eens gezegd dat hij graag een commune had gesticht, met allemaal bevriende gezinnen in een groot huis op een afgelegen stukje grond. Zo zou hij altijd al zijn vrienden en familie in de buurt hebben.”

— Gaby Hermans

Ter gelegenheid van de viering van 100 jaar Toon Hermans verschijnt dit genereuze fotoboek, dat het leven van Toon weergeeft in woord en beeld. Een onuitgegeven selectie beelden uit het familiealbum, ruim honderd foto’s van zoon Gaby en een persoonlijke inleiding van kleindochter Githa bieden een intieme inkijk in de privéwereld van Nederlands bekendste cabaretier.

De familie Hermans deelde jarenlang lief en leed onder hetzelfde dak. Het gezin verhuisde meer dan twintig keer in Nederland, om uiteindelijk weer thuis te komen in Sittard. Als jongste zoon had Gaby een erg nauwe band met zijn vader. Gestimuleerd door Toon ontpopte hij zich al op jonge leeftijd tot fotograaf en documenteerde hij bijna non-stop het leven van zijn vader op en naast het podium. Het resultaat daarvan is te zien in dit bijzondere boek.


Gaby Hermans (1956) is de jongste zoon van Toon en Rietje. Hij mocht als kind vaak met zijn vader mee naar het theater als die optrad. Gaby raakte daardoor gefascineerd door wat zich voor en achter de bühne afspeelde. Als jongeman legde hij zich steeds meer toe op de fotografie en kreeg hij de kans om mee te kijken over de schouders van huisvriend en cultfotograaf Ed van der Elsken. Gaby werd al snel door zijn vader gebombardeerd tot diens officiële fotograaf.

Githa Hermans (1989) is de kleindochter van Toon en de oudste dochter van Gaby. De fascinatie voor film en fotografie zit haar in het bloed en ze heeft er dan ook haar studies aan gewijd, die ze voltooide in Utrecht, Brussel en in Rhodes Island, VS. Haar afstudeerproject was een kortfilm over Toon.