0 Items

Carcasse - The Butcher's Kitchen 

Hendrik Dierendonck

Prijs: 
€ 35,00
  (incl. verzendingskosten)

Uw boeken worden binnen vier werkdagen verzonden.
  • 27 x 23 cm
  • 192 bladzijden
  • Hardcover met open rug en
    voorgeboord gat voor vleeshaak
  • Quadrichromie
  • Nederlandstalige versie
  • ISBN 978 94 9267 733 4Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom

Genieten van écht goed vlees met haalbare, verfijnde recepten uit sterrenrestaurant Carcasse van Hendrik Dierendonck
 

Na het succes van The Butcher’s Bookis er eindelijk een nieuw boek van beenhouwer Hendrik Dierendonck. In Carcasse verlaat het vlees de slagerij en krijgt het een plek op tafel: Hendrik geeft zijn beste recepten prijs uit zijn restaurant Carcasse, zowel voor zijn beroemde vlees als voor zijn heerlijke groentebereidingen.

Hendrik Dierendonck gunt ons in deze publicatie een unieke inkijk in zijn beroep, dat gaandeweg zijn ultieme passie geworden is: hij is de trotse kweker van West-Vlaams rood rund, meester van het afrijpingsproces, restaurantuitbater en herontdekker van het Menapische varken.

Carcasse is letterlijk een verlengstuk van slagerij Dierendonck in Sint-Idesbald en verre van een klassiek restaurant. Hendriks intussen goed ingeburgerde from nose to tail-filosofie fungeert ook hier als rode draad. Niets gaat verloren, ook minder voor de hand liggende ingrediënten als hersentjes en niertjes worden gebruikt. De brute kracht van de beenhouwer – een varkenskop op tafel moet kunnen en er mag al eens schaamteloos met de handen gegeten worden – gaat in dit restaurant perfect samen met de bijzondere verfijning van de geserveerde gerechten. 

In Carcasse gebeurt niets zomaar. Voor- en bijgerechten doen op geen enkel moment onder voor het steevast sublieme vlees. Nooit pronkerig – de onlangs verworven Michelinster hangt in de keuken, niet aan de gevel – maar wel altijd topkwaliteit. 

Probeer de tientallen heerlijke recepten en klassiekers uit The Butcher’s Kitchen uit om thuis zelf vlees te bereiden en experimenteer met de vele originele starters en side dishes vol groenten. 

Met teksten door Stijn Vanderhaeghe en met sfeervolle fotografie door Piet De Kersgieter en Thomas Sweertvaegher.