0 Items

Balls & Glory (NIEUW)

Wim Ballieu

Prijs: 
€ 29,50
  (incl. verzendingskosten)

Uw boeken worden binnen vier werkdagen verzonden.




  • 26 x 21 cm
  • 256 bladzijden
  • Hardcover
  • Quadrichromie
  • Nederlandstalige editie
  • ISBN 978 94 9267 718 1



Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom

De beste gevulde gehaktballen van tv-chef Wim Ballieu
 

“Ooit verzorgde hij poepchique diners voor staatshoofden, vandaag kiest hij voor de volkse gehaktbal. In Wim Ballieu huizen wel meer frappante tegenstellingen. De creatieve kok versus de ambitieuze zakenman. De dorpsjongen uit Gent versus de internationale foodie in Brussel.”

— De Morgen


Hemelse balls met de nodige glory! Dat is al enkele jaren de succesformule van tv-chef en restaurantuitbater Wim Ballieu. Ontsproten aan een ondernemende slagersfamilie heeft hij een grote passie voor het ambacht van vlees bereiden. Hij raakte als jonge chef gefascineerd door slowfood en artisanale technieken en kwam zo tot zijn signatuurgerecht: een echte, Vlaamse, gevulde gehaktbal, gepimpt met originele ingrediënten.

Met vallen en vooral veel opstaan veroverde Wim de wereld met zijn fancy gehaktballen. In dit boek verzamelt hij de recepten van bijna honderd van zijn toppers, die worden gesmaakt door jong, zeer jong en iets meer ervaren. Hij tilt iedere gehaktbal naar het hoogste niveau en presenteert ze in zijn typische urban style.

In 2012 opende Wim Ballieu zijn eerste Balls & Glory-restaurant in Gent. In 2013 werd zijn project uitgeroepen tot Beste Foodconcept van Europa en intussen opende hij ook vestigingen in Brussel, Leuven en Antwerpen. Vandaag zijn er concrete plannen voor restaurants in nog veel meer (wereld)steden. 

In dit lijvige boek verzamelt Wim Ballieu zijn meest gesmaakte gehaktballen en biedt hij ook verrassende vegetarische varianten aan. Laat je door Balls & Glory inspireren om zelf aan de slag te gaan en de perfecte gevulde gehaktbal te rollen. De eenvoudigste en snelste weg naar (h)eerlijk comfort street food!