0 Items

BALLENJONGEN 

Filip Joos

Fotografie: Stephan Vanfleteren

Prijs: 
€ 19,95
  (incl. verzendingskosten)

Uw boeken worden binnen vier werkdagen verzonden.
  • 20 x 16 cm
  • 192 bladzijden
  • Hardcover, papieren band en foliebedrukking
  • Leeslintje
  • Gedrukt op Munken Lynx 150 gr/m²
  • Met een unieke fotoreeks van Stephan Vanfleteren
  • ISBN 978 9081 38 944 0

Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom

'Ballenjongen' is het eerste boek van VRT-voetbalgezicht Filip Joos. Filip Joos (°1973) is sinds 1997 in dienst bij de openbare omroep. Hij voorziet wekelijks een aantal voetbalmatchen van commentaar en presenteert samen met Frank Raes het voetbalmagazine 'Extra Time'. In zijn felgesmaakte rubriek ‘De kijk van Filip Joos’ combineert hij originele en scherpe analyses met droge humor.

Filip Joos speelde zelf voetbal tot in derde klasse en weet als geen ander hoe hij een groot publiek kan laten meegenieten van zijn passie voor de bal. 'La Gazzetta dello Sport' is zijn bijbel, zijn sleutels bungelen aan Francesco Totti, maar elke bladzijde van dit boek zegt ook: het is maar voetbal.

In 2008 werd Filip Joos bekroond met de Gouden Stemvork. Daarnaast beschikt Joos ook over een uitstekende pen. Zo heeft hij op woensdag een wekelijkse column in de krant 'De Morgen'.

'Ballenjongen' bundelt een reeks heerlijke voetbalverhalen en anekdotes. Dit boek gaat onder meer over de schoenen van Sterchelé, de ogen van Fellaini, de kopbal van Georges Grün, de valies van Johan Boskamp, de film van Zizou, de gemiste kans van Boussoufa en de dvd's van Milan Jovanovic. Maar het handelt evenzeer over de machinaties van Mark Uytterhoeven, de dribbels van Pirelli, het ontbijt van Adriano, de oma van Ferdinand, de tactiek van Vandereycken, spreekkoren in de stadions, de voeten van X... en, uiteraard, ballenjongens.

De coverfoto en de foto's in het boek zijn van fotograaf Stephan Vanfleteren.

Publicaties in dezelfde reeks
BALLENJONGEN 2  

BALLENJONGEN 2 

Filip Joos